zondag 10 maart 2013

De eetclub - Saskia Noort
Verdiepingsopdracht: fotocollage


Karen en Michael komen in het dorp wonen. Karen en Hanneke worden vriendinnen en de eetclub wordt opgericht.


Evert, lid van de eetclub en de man van Babette wordt een tijdje opgenomen in een psychiatrische inrichting. Babette en Hanneke zijn de enige die hem regelmatig opzoeken. Als hij terugkomt is hij niet meer de oude.


Karen wordt wakker gebeld omdat er brand is in het huis van Evert en Babette. Evert overleeft de brand niet. Op de begrafenis zegt Hanneke tegen Karen dat het allemaal hun schuld is omdat ze hem zo in de steek gelaten hebben. Hanneke verdwijnt die nacht, maar laat spoedig weer van zich horen en vraagt of Karen met haar wil afspreken. Hanneke komt nooit opdagen op de afspraak. Karen krijgt het bericht dat ze uit een hotelkamer raam is gevallen. Karen kan niet geloven dat dat een zelfmoordpoging van Hanneke was.


Karen wordt verhoord door de politie, maar verteld te veel volgens de groep. Ze willen niet meet met haar praten behalve Simon, Michael en Babette. Karen is ondertussen een affaire begonnen met Simon.


Karen vertrouwt het niet meer en gaat zelf op onderzoek uit. Ze komt een vreselijk geheim tegen en brengt zichzelf daarmee in gevaar...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten